Välkommen till förskolan Jollen!

Välkommen till Lindö förskolor; Båten, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord; MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER leder oss i vårt arbete.

fredag 16 februari 2024

Fören v 7

Under veckorna har vi arbetat med vad en kompis är, vad man kan göra tillsammans med en kompis och olika kompisar. Barnen har gjort tankekartor och ett trafikljus kring saker som de kommit på. Barnen har under veckan börjat att reflektera kring hur de själva är som kompisar och vad som gör dem till bra vänner. Att dela med sig har varit ett återkommande beteende som barnen har värderat högt och pratat gott om, så det tränar vi på i förskolans olika situationer. Prata gärna hemma om vad som gör en kompis så bra.

Barnen har själva börjar att benämna olika lekar som röda, gröna eller gula. Brottas är tillexempel en röd lek, men bygga magneter är den grön lek. Jaga är en gul lek, den kan gå bra ibland men andra gånger kan den bli fylld med konflikter och då tränar vi mycket på att lyssna på kompisar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar