Välkommen till förskolan Jollen!

Välkommen till Lindö förskolor; Båten, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord; MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER leder oss i vårt arbete.

fredag 23 februari 2024

Fören v 8

Under veckan har en del barn varit lediga eftersom det är sportlov i skolan. Vårt fokus under veckan har varit på att samarbeta och leka tillsammans i de olika grupperna. Blåa och Gröna gruppen som var inne på onsdagen har spelat yatzy mycket. Vi har stora papper att skriva på så att barnen själva får träna på penngreppet och att skriva siffror i rutorna. Intresset för matematik är stort bland barnen, och vi skapar olika sätt att utmana barnen individuellt.



På vilan som nu är åldernsindelad, utmanar vi barnen på olika sätt i de olika grupperna. 18-gruppen har läst ut sin kapitelbok som handlar om Maggan. Vi fortsätter också att utmana barnen i rim-par, rim-domino och illustrera det som vi läst i boken. 19-gruppen fortsätter att läsa böcker om vänskap och kompisar, de reflekterar mycket kring hur en kompis ska vara och kopplar tillbaka till vårt trafikljus som vi har på kompisväggen. Vi har även börjat introducera rim.domino som ett spel som barnen själva kan välja. Eftersom barnen hos oss är 4 och 5 år så är intresset för bokstäver och skrivning stort. Vi bytte nyss ut alla barnens namn från versaler till gemener för att underlätta för barnen att lära sig ordbilder. Detta skapade många nya lärsituationer för hela gruppen, att känna igen sitt namn med gemena bokstäver var svårt från början men vi kan se en tydligt progression i barnens kunskap nu. 





 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar