Välkommen till förskolan Jollen!

Välkommen till Lindö förskolor; Båten, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord; MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER leder oss i vårt arbete.

fredag 2 februari 2024

Fören v 5

Hoppas alla haft det bra under ledigheter som varit. Vi har nu startat upp med våra fasta grupper igen. Vi har välkomnat Tom som är förskollärare och vi har spenderat mycket tid på att lära känna honom komma in i nya rutiner tillsammans. Grupperna har som innan en innedag, utedag och en promenad dag. Vårt arbete med småkryp har stannat av när barnen upptäckt att det inte finns så många insekter ute längre. Barnen har ritat hypoteser kring vad de tror småkrypen gör på vintern, många tror att de flyger till varmare länder andra tror att de går i ide eller har disco långt ner i marken. 

Vi har sedan en tid tillbaka observerat och identifierat att vi behöver ta ett omtag kring kompisar hur man är en kompis och hur vi på jollen vill att vi ska vara mot varandra. Vi kommer att utgå ifrån boken "kompisboken". Vi kommer att arbeta igenom olika kapitel som barnen kommer att berätta vidare om under terminen, men prata gärna redan nu med ditt barn om hur man är en bra kompis. 

Denna vecka har vi gjort i ordning vår Melodifestivalkub. Barnen har ritat melodifestivalloggan samt lite stjärnor som vi har satt upp i kuben. Vi har tjuvlyssnat på lördagens bidrag och röstat på de låtarna vi tycker ska gå vidare. Kom gärna in och titta på det som barnen har skapat tillsammans! 

Är det någon som har tomma hushållsrullar ( inte toarullar) hemma? Vi tar gärna emot dem.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar