Välkommen till förskolan Jollen!

Välkommen till Lindö förskolor; Båten, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord; MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER leder oss i vårt arbete.

måndag 22 januari 2024

Aktern V.3

 I veckan har vi använt oss av flanosagan Guldlock och de tre björnarna och dramatiserat sagan bockarna bruse där lär vi oss om olika begrepp  som stor ,liten mellan mm Några barn har även dramatiserat sagan för de andra barnen. Vi har även använt oss av materialet lera, Barnen tyckte de var väldigt roligt och de är ett material vi kommer använda oss mer av i verksamheten. 

Vi har inrett ett rum som de äldre  barnen varit delaktiga i att inreda med olika byggmaterial exempelvis magneter och smålego .Där får de äldre vara och skapa i lugn och ro, Vi har sett att de utvecklar skapandet vidare. Vi har pratat mycket i Gröna och Blå grupperna om kvadrater,cirkel etc vi ser att barnen utvecklat de i byggen och även haft dialog med varandra i leken. Vad de olika formerna heter.


    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar