Välkommen till förskolan Jollen!

Välkommen till Lindö förskolor; Båten, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord; MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER leder oss i vårt arbete.

måndag 13 november 2023

Aktern v 45

 


Gula gruppen har den här veckan fortsatt att prata om matematiska begrepp som ”stor och liten” När vi gick ut på tisdagen var det flera barn som på eget intiativ började samla löv och visade upp dem och sa orden stor och liten. Även de som inte pratar ännu var intresserade och stod vid sidan och lyssnade och tittade. Vi kommer att fortsätt prata om matematiska begrepp utifrån tema Natur. Vi gick även till Fockens gård och öste i vattenpölarna och utforskade deras gård.


Gröna gruppen jobbar nu med maskar . Barnen tittade på en kort film om maskar, pratade om var bor maskar, vad äter de, hur ser ut de och när kan vi se maskar.
Vi var ute på gården och letade efter maskar. 

Barnen skapade maskar av pärlor och piprensare, lång, mellan, och lilla maskan. Vi ska skapa en saga om maskar. Vi kommer att skapa en troll och bron. Sagan heter "maskar och troll".
Blåa gruppen har tittat på litteratur om maskar och pratat utifrån frågeställningar och sedan gjort ett kollage om maskar.

  










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar