Välkommen till förskolan Jollen!

Välkommen till Lindö förskolor; Båten, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord; MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER leder oss i vårt arbete.

torsdag 9 februari 2023

Aktern v, 6

 Rörelse och musik men också pyssel har präglat denna vecka i Blå och Gröna gruppen. Vi har spelat mycket med våra instrument som vi har. Detta är något som alla barnen på Aktern uppskattar och de väljer olika instrument vid olika tillfällen. De är nyfikna och lär sig fort. Vi jobbar även med att barnen får önska en egen sång. Nästan alla barn kan förmedla vilken sång just det barnet vill sjunga med någon form av kommunikation. Vi talspråket, kroppsspråket eller via tecken. Barnen ges inflytande.


Gula gruppen var i tisdags ute med Förens Blå grupp och lekte, vi ser att det är väldigt viktigt att barnen får mycket tid tillsammans. Vi upplever att starkare band mellan barnen bildas då. I onsdags var Gula gruppen på Fören. Vi fortsatte att träna på Förens miljöer och Val-tavlan. Barnen blev också erbjudna att pyssla, något som var väldigt uppskattat bland alla barn. 

Vi använder oss dagligen av tecken som stöd för att alla barn ska kunna utrycka sig och kommunicera mer. Barnen har blivit riktigt duktiga på att visa tecknet för äpple, päron och banan. 




Vi vill nu önska alla en Trevlig Helg / Pedagogerna på Aktern 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar