Välkommen till förskolan Jollen!

Välkommen till Lindö förskolor; Båten, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord; MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER leder oss i vårt arbete.

fredag 20 januari 2023

Fören v.3

Denna termin erbjuder vi tre tillfällen för nya föräldrar som vill komma och titta på Jollens verksamhet. Om ni är intresserade får ni gärna ringa till oss och boka in ett besök 011-15 24 92.

Föräldrabesök 9/2 Kl:10:00

Föräldrabesök 8/3 Kl:10:00

Föräldrabesök 4/4 Kl:10:00

Blåa gruppen har denna vecka träffat den gula från Aktern, både tisdag och onsdag. Vi kommer fortsätta med detta samarbete under vårterminen. I tisdags promenerade vi till lekparken med Skeppet. I onsdags var vi inne tillsammans på Fören. Vi lekte i Förens olika miljöer, åt frukt och sjöng. Barnen i blå gruppen visade Akternbarnen hur Förens valtavla fungerar. Hur man väljer aktivitet, leker där en stund och sedan städar efter sig innan man väljer en ny aktivitet.

Gröna gruppen har haft olika lekuppdrag där barnen parats ihop att utföra uppdragen i en specifik miljö. Några barn hade lek utifrån en bok som de först fick läsa. Andra fick olika bygguppdrag med antingen eget valt material eller lego. Barnen funderade på och testade hur de kunde använda olika material till att uppnå det de ville.


Gul grupp har jobbat vidare med tema vatten. Vi inledde med ett möte där vi gick igenom vad vi gjort och vad vi lärt oss. Barnen var duktiga på att förklara för kompisarna som hade missat något tillfälle. Många gånger är det en fördel att alla barn inte deltar i samma experiment. Då kan de träna på alla läroplanens mål kring att lyssna på varandra och reflektera kring vad kompisarna berättar. De ställer frågor och förklarar så bra. Vi har denna vecka försökt att frysa vatten så att det blir till is. Varför fryser vattnet? -Det är kall luft och solen lyser kalluft. Vi pratade om hypotes, att ha en gissning innan vi gör ett experiment. En del barn gillar att prata mycket och har många idéer medan andra vill göra och inte prata så mycket. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar