Välkommen till förskolan Jollen!

Välkommen till Lindö förskolor; Båten, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord; MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER leder oss i vårt arbete.

torsdag 19 januari 2023

Aktern v, 3

 Varmt välkomna tillbaka till en ny termin, VT 2023!


Denna termin erbjuder vi tre tillfällen för nya föräldrar som vill komma och titta på Jollens verksamhet. Om man är intresserad får ni gärna ringa till oss och boka in ett besök 011-152492 

Föräldrabesök 9/2 Kl:10:00

Föräldrabesök 8/3 Kl:10:00

Föräldrabesök 4/4 Kl:10:00



Förra veckan fokuserade vi på att barnen skulle komma in i grundverksamheten igen. Vi uppmanade mycket till lek och kommunikation barnen emellan. Vi gick iväg till skeppets lekpark och lekte med några barn från Fören. 


Denna vecka kommer vi också att arbeta med grundverksamheten och barnens trygghet och utveckling. Denna vecka har vi arbetat i våra tre fasta grupper.

Blå och grön grupp har haft mycket rörelse i veckan både ute och inne. Rörelse sånger är väldigt populära. Vi har även gått till Ekbacken och lekt i bilen där, gungat och sprungit upp och ner för den lilla kullen. Kiosken användes flitigt och där såldes det korv.

En ny deg har gjorts på Aktern och många av barnen vill baka med den.




Gula gruppen kommer under VT att ha ett samarbete med Förens Blåa grupp. Vi kommer att ses tisdagar och onsdagar. I tisdags gick vi till Skeppets lekpark tillsammans och tränade vår grovmotorik när vi klättrade och sprang. I onsdags var vi inne på Fören och blev introducerad i Förens verksamhet. Barnen har nu en bild på Fören som de ska använda på Förens val tavla när dom är där. Bilden ska de använda  då de väljer aktivitet och träna på att stanna kvar i en lek. De har även fått en egen ritbok som de kan användas sig av när de är på Fören.




 Vi tror att detta kommer att bli ett spännande utbyte barnen emellan. 

Vi vill nu önska alla en trevlig Helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar