Välkommen till förskolan Jollen!

Välkommen till Lindö förskolor; Båten, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord; MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER leder oss i vårt arbete.

torsdag 26 januari 2023

Aktern v, 4

 Det har varit en lugn vecka med mycket glädje.

 Det har varit en vecka med mycket rörelse så som Friskis och Svettis för barn. Blå och Grön grupp har varit i Ekbacken och flera provade hinderbanan som finns där. Några av barnen  klättrade upp i klätterställningen "högt upp" .Vi har även provat en ny rörelselek som heter "En liten nalle skulle ut och gå" där man hämtar en kompis i ringen, och ställer sig bakom kompisen.

Vi har i Blåa och Gröna gruppen lyssnat på en rörelse saga, där de flesta var med hela tiden. Den handlar om Stompe som möter olika djur i Skogen. 

Vårat tema är fortfarande Natur och vi utgår från det, när vi planerar vår undervisning. Vi observerar och tar till oss barnens intressen i planeringen också. 



Gula gruppen gick i tisdags till Skeppets lekplats med Förens Blå grupp. Vi tränade på hur man ska vara i trafiken, vara observant, lyssna och titta noga. Hur ska man göra när man går över en väg? Fråga gärna ert barn om det. 

I onsdags var vi inne på Fören och tränade på Förens miljöer. Vi tränade på Val-tavlan, egna val och självständighet. Fråga gärna ert barn om Val-tavlan. Vi blev också introducerade av nya sånger på Fören och nytt material. Förens tågbana var väldigt spännande för några barn.  



            Trevlig Helg så ser vi fram emot en ny spännande vecka tillsammans med era barn.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar