Välkommen till förskolan Jollen!

Välkommen till Lindö förskolor; Båten, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord; MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER leder oss i vårt arbete.

fredag 15 december 2023

Fören v 50

Under veckan har det hänt mycket i verksamheten. Grupperna har haft lite terminsreflektion och tittat på sina processväggar och reflekterat kring vad de har lärt sig under terminen. Och vilken kunskap de har samlat på sig och vilken sammanhållning vi har fått i alla grupper och i storgrupp. Passa på att ta er in på avdelningen denna vecka eller nästa och titta på barnens processvägg för att följa deras termin.  Vi har under veckan fortsatt att baka pepparkakor inför julmyset på torsdag, vilket tålamod barnen har med deg som fastnar, kavlar som är tunga och en och annan bränd pepparkaka. På Tisdagen serverades det jultallrik och vi dukade långbord längs hela avdelningen och hade en mysig stund tillsammans allihopa. Barnen uppskattade det mycket och var väldigt duktiga på att smaka på de mesta på julbordet. Mest uppskattade va såklart köttbullarna, prinskorvarna, brunsåsen och såklart möjligheten att få sitta tillsammans allihopa. 


Vi gick luciatåg för Aktern på onsdag förmiddag och fick en chans att köra ett genrep inför torsdagens julmys. Barnen har tränat mycket på julsånger och vi har tillsammans bestämt vilka sånger vi ska sjunga för er. Vi fick också en chans att se Akterns teater om bockarna bruse som firar jul, oj va duktiga de var.

Tack alla som kom på Julmyset i torsdags, barnen var pirriga innan de sjöng men efteråt var de väldigt stolta. Och va roligt att så många ville vara med och bygga vår gran inne på avdelningen, den blev riktigt fin!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar