Välkommen till förskolan Jollen!

Välkommen till Lindö förskolor; Båten, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt tema och barns undervisning samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord; MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER leder oss i vårt arbete.

fredag 15 september 2023

Fören v 37

Under veckan har barnen färdigställt vårt igelkottsspel och nu har vi äntligen tillräckligt många taggar för att börja spela. Vi upplever att när barnen är med och skapar material så bryr de sig mer om att ta hand om det efter, på så sätt får barnen också inflytande över vilket material som finns tillgängligt på förskolan. Att spela spel tillsammans är en viktig aktivitet att träna på i förskolan. Genom igelkottspelet utmanas barnen i att vänta på sin tur, att räkna och använda en tärning. Barnen hjälps också åt när de spelar spel alla vill väl och många hjälper gärna en kompis att räkna taggarna. Barnen har också under veckan målat hästarna som vi påbörjade förra veckan. Vi har givit hästarna namnen Kim och Charlie för att barnen själva i sin lek ska kunna bestämma vilket kön hästarna har. 



I grupperna under veckan har barnen gjort hypoteser kring vilka insekter som finns på gården och i skogen. Barnen ritade sina hypoteser på papper som sitter på processvägen. Barnen har varit ihärdiga med att leta insekter under veckan, de har hittat många olika både på gården och i skogen. Vi reflekterar tillsammans om hur många ben insekterna har, vart de bor och vad de äter. 

 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar