Välkommen till förskolan Jollen!

Välkommen till Lindö kommunala förskolor; Båten, Ekan, Focken, Isjakten, Jollen och Kompassen. Syftet med bloggen är att visa hur vi arbetar med vårt projekt och barns lärande samt att skapa större delaktighet för våra vårdnadshavare. Förskolans värdeord, MÖTEN, INBJUDANDE och OLIKHETER, leder oss i vårt arbete.

söndag 22 april 2018

Små möten utomhus


 Äntligen kom värmen och hela förra veckan spendera vi mycket tid utomhus. Vi har försökt att skapa små mindre mötesplatser även i våra utemiljöer. Då vädret varit på topp har vi kunnat ha vattenlek utomhus. Barnen har samspelat och undersökt, samt gjort rent alla djur vi har på Jollen.

Vi har även planterat tomater. Stora frågor dök upp. Finns det tomater i krukorna efter helgen eller hur lång tid tar det för tomaterna att växa? Hur ofta ska vi vattna och hur mycket vatten behöver plantorna? 

Vi arbetar fortfarande med Naturen som projektarbete och just nu är barnen väldigt intresserade av småkryp. Nyckelpigor är väldigt spännande och i torsdags hittade barnen ett "nyckelpiga-safari". Som tur är har några av barnen forskat om nyckelpigan och kunde mycket om vad nyckelpigor äter och mår bra av. Vilken tur! Ett av barnens matbord i matsalen heter också Nyckelpigan och utanför matsalen kan ni hitta en dokumentation som barnen gjort om just nyckelpigor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar